Primarul municipiului Giurgiu, prezent ieri la Consiliul Consultativ SUERD

Primarul municipiului Giurgiu, prezent ieri la Consiliul Consultativ SUERD

Edilul şef al municipiului, Nicolae Barbu, a fost prezent ieri, 13 martie, la cea de-a şasea reuniune a Consiliului Consultativ al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării găzduită de Casa Dunării, cu sediul în Palatul Ghica. Printre participanţii la această întâlnire s-au numărat primarul oraşului Ulm din Germania, coordonatorul general al CODCR, Ivo Gonner, Ministrul pentru Bundesrat şi Afaceri Internaţionale, Peter Friedrich, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe din România, ai municipalităţii din Sofia, membri ai Academiei Române şi oameni de ştiinţă. Municipiul Giurgiu a fost reprezentat la această reuniune a Consiliului Consultativ SUERD de către primvicepreşedintele Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, primarul Nicolae Barbu.
În cadrul întâlnirii, participanţii şi-au prezentat proiectele şi strategiile gândite în jurul atragerii fondurilor masive de la Bruxelles pe Strategia Dunării, o atenţie sporită fiind acordată mediului academic. Au fost prezenţi la masa discuţiilor vicepreşedintele Academiei Române, Cristian Hera, fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, dar şi alţi reputaţi oameni de ştiinţă de la Institutul de la Măgurele. Printre subiectele abordate la forum s-a remarcat organizarea Forumului Anual al Strategiei Dunării programat pentru luna iunie, la Viena, acolo unde vor participa reprezentanţi din mai multe ţări europene, despre această temă oferind detalii Carmen Podgoreanu, coordonator SUERD pentru MAE.
Invitat să ia cuvântul, edilul şef de la Giurgiu a făcut referire la implicarea autorităţilor locale şi centrale în sprijinirea strategiei, amintind de vizita primului ministru Ponta la Ruse, de săptămâna trecută, însoţit de miniştrii cabinetului său, acolo unde a semnat o serie de acorduri de colaborare cu Bulgaria în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale şi între ministerele de externe, urmând ca şi Serbia să se alăture în acest demers. Nicolae Barbu le-a amintit celor prezenţi la consiliu despre poziţia strategică pe care Giurgiu o are în Europa, dar şi despre proiectele care se conturează în oraşul nostru, exemplificând cu lansarea „High Performance Green Port”. Nu doar primarul de la Giurgiu a prezentat proiecte de succes, ci şi societatea civilă, preşedintele Pro Danube International, Alexandru Capatu, sau specialiştii Institutului de la Măgurele.
Consiliul Consultativ de joi s-a încheiat cu o serie de întrebări şi răspunsuri, dar dincolo de agenda oficială, edilul şef a purtat o serie de discuţii constructive, stabilind întâlniri şi idei de proiecte ce pot fi implementate la Giurgiu, în diverse domenii.

Ultima modificare: 14.03.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Concert de muzică simfonică pentru giurgiuvenii melomani

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.